părulPărul arată cât ești de sănătos

Potrivit studiilor, părul nostru reflectă foarte bine starea de sănătate în care ne aflăm. Persoanele care acordă atenție unei temporizări corecte când își îngrijesc părul sunt scutite de o mulțime de probleme. Nu mai au nevoie să fie preocupate de creșterea părului sau de mătreață și nu le va mai apărea niciodată chelie.

Cu toții pierdem adesea păr ca urmare a efectelor secundare ale medicamentelor, a schimbărilor hormonale din organism sau a presiunilor psihice. După nașteri sau în timpul menopauzei, pot apărea pierderi considerabile de păr, însă procesul se reduce în timp.

Am avut ocazia să cunosc persoane care, după ce și-au scos toate măselele plombate, părul a început brusc sa le crească la loc, deși unele dintre ele cheleau. Plombele din amalgam (plombele argintii) reprezintă un amestec de mercur lichid și bucăți mici de argint sau alte metale ( cupru, staniu, zinc). Există numeroase controverse privind aceste combinații cu mercur, deși medicii susțin că acest tip de plombe nu ar afecta sănătatea pacientului.

Cu toate acestea sunt luate anumite măsuri de precauție, deoarece frezarea acestui amalgam creează niveluri ridicate de vapori de mercur. Femeile însărcinate ar trebui să evite plasarea sau îndepărtarea unor astfel de plombe. Unele persoane sunt chiar alergice la acest tip de material.

 

 

Problemele medicale pot cauza căderea părului

Parul

Există o serie de probleme medicale ce pot cauza căderea părului, localizată sau generalizată. În unele cazuri un defect imunitar poate să fie o parte a acestei boli. Factorii emoționali sunt frecvenți. Cercetări recente au demonstrat că pacienții cu alopecie se împart în trei grupe: cei care au conflicte nevrotice mari ( persoane inhibate, timide, deprimate),cei care au avut evenimente traumatizante și cei cu probleme emoționale sau situații stresante.

Evenimentele traumatice care accelerează căderea părului implică adesea amenințări la adresa persoanei sau a celor din jurul său. În statistică există cazuri de persoane care și-au pierdut tot părul în două săptămâni în urma unor tensiuni emoționale și stres foarte puternic. Orice tehnică psihologică ce abordează stresul și tulburările emoționale merită să fie încercată în cazul acestei boli.

În cazul copiilor, căderea părului, precum și alte tipuri de pierderi este asociată mai ales cu pierderea dragostei. Copiii abandonați, cei care văd certurile și violențele în familie, furia, îi traumatizează, provocând rapid căderea părului. Același tipar poate apărea și mai târziu în viață. Căderea părului la adulți se întâmplă adesea pe fondul pierderii sensibilizatoare a copilăriei.

 

 

Cosmetica părului și tonicele capilarepărul

Doctorul în Farmacie Ovidiu Bojor ne recomandă să întrebuințăm cât mai puține șampoane deoarece majoritatea conțin detergenți. Domnul Dr Bojor ne sugerează că este bine să înlocuim aceste șampoane cu săpun de casă sau cu gălbenuș de ou.

Încercați și produsele naturiste pentru curățarea părului. Iată câteva rețete naturiste care vă vor ajuta să aveți un păr sănătos și strălucitor:

Lămâile, adăugate în ultima apă de spălat pe păr, dau suplețe și strălucire acestuia.

Strugurii – „camuflează” încărunțirea părului. Se fierb 4 g sulfat de fier în 250 ml de vin roșu, se piaptănă părul cu pieptănul umectat în această soluție timp de 15-20 minute pe zi, 15-20 de zile, apoi se continuă de două ori pe săptămână.

Ardeiul iute – prin acțiunea puternic revulsivă, circulația sangvină în zonă este stimulată, ducând la o troficitate mai bună la nivelul firului de păr, fiind prin aceasta un bun tonic capilar. Se fricționează energic rădăcina părului cu tinctură din 20 g macerat 7-8 zile în 100 ml alcool. Trebuie feriți ochii!

Năsturelul  și pătrunjelul – sunt  tonice capilare. Se fricționează energic la rădăcina părului cu decoct concentrat din 2 linguri de frunze la cană.

Prazul – dă reflexe frumoase pentru părul brun. Clătirea părului brun cu decoct concentrat din 200 g la litru.

Urzicile – tonic capilar, fie singure, fie în amestec cu frunze de mesteacăn, rădăcini de brusture și iarbă mare. Spălarea părului, o dată pe săptămână, cu un decoct din 250 g frunze și rădăcini la 1 litru apă, lăsați să fiarbă la foc mic în vas bine închis, timp de 1/2 oră. Se pot adăuga 1-2 linguri oțet. Se fricționează energic rădăcina părului cu un decoct din: urzică, mesteacăn și iarbă mare în părți egale (3 linguri la 0,5 litri apă).

 

 

Sănătatea vine din interiorpărul

Așa cum știm sănătatea vine din interior.

Alimentația are un rol important pentru a avea un corp sănătos și un păr viguros. Foarte important este să aveți o dietă echilibrată care să conțină: somon, bogat în vitamina D proteine și Omega 3, ardei gras galben, bogat în vitamina C și antioxidanți, ouă, pentru conținutul în biotină, semințe de floarea soarelui, pentru conținutul de vitamina E, migdale, bogate în biotină, cartofi dulci, bogați în caroten și avocado care stimulează elasticitatea.

Atunci când suplimentați dieta cu ANTIOXIDANȚI și vitamine, sănătatea părului se îmbunătățește în câteva luni.

Vă recomand CellSentials de la liderul în nutriție celulară din lume –USANA

 

Vă voi prezenta alte rețete simple pentru ca dumneavoastră să aveți un păr frumos și sănătos:

Mască pentru păr: ulei de măsline, gălbenuș de ou, ulei de cocos și miere.

Mască pentru păr: suc de ceapă, oprește căderea părului, regenerându-l.

Mască de păr: ulei de ricin și gălbenuș de ou.

Pentru părul cărunt:  se închide și crește cu salvie și rozmarin.

Pentru fire albe: 1 lingură miere, 1 lingură ulei de ricin, 1 lingură de coniac, 1 gălbenuș.

Pentru căderea părului: 3 linguri flori de mușețel, frunze de dafin, se face un decoct și se fricționează rădăcina părului.

Tăiați vârfurile părului regulat și utilizați un șampon natural. Pieptănați părul cu o perie pentru a stimula scalpul și a îmbunătăți circulația sangvină. Încercați să aveți o dietă bogată in proteină, să vă odihniți și să faceți mișcare în aer liber.

 

Frumusețea și sănătatea sunt la îndemâna noastră!