Gândirea pozitivă la frecvență înaltă are o putere enormă!

Gândurile pot vindeca bolile. Ele pot transforma mentalități. Gândurile pot face practic orice. Chiar și marile minuni au fost create practic prin puterea incredibilă a gândului. Gândul este o forță dinamică, o forță la fel ca și gravitația, atracția sau respingerea.

Gândul este mai fin decât eterul, mediul electricității. Gândurile întrec lumina în viteza, ele ajungând practic instantaneu la locul de destinație. Lumina călătorește cu circa 300.000 de kilometri pe secundă.

Orice mesaj poate fi recepționat prin intermediul undelor radio. Într-un mod asemănător, se comportă și mintea omului. Avem exemplul călugărilor care emană valuri spirituale de pace, armonie și echilibru, trimițându-le în lume acestea, gândurile călătoresc pătrunzând în mințile oamenilor. Aceste gânduri de pace și armonie produc prin fenomenul subtil al rezonanței –  gânduri similare.

În schimb, un om angrenat în activitățile lumești, a cărei minte este plină de gelozie, răzbunare și ură, emite gânduri discordante ce pătrund la rândul lor în mințile a mii de oameni, creându-le stări asemănătoare, dizarmonioase.

Legea atracției prin rezonanțăgândirea

Oamenii care au gânduri similare se simt atrași în mod natural unul de celălalt. Cunoaștem cu toții vorbele înțelepte din popor: „cine se aseamănă se adună”, ori „ spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești”.

Mintea are putere de atracție. Omul își atrage continuu spre sine din universul vizibil și din cel invizibil, gândurile, influențele și condițiile cele mai apropiate de cele ale propriilor idei.

Mulți oameni poartă cu ei anumite gânduri și le rețin pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce va atrage fără încetare, conștient sau inconștient, tot ceea ce corespunde calității lor dominante de gândire.

Gândurile sunt proprietatea privată a fiecăruia dintre noi și le putem folosi în mod creator.

Gândurile pot îndeplini dorințe, prin cunoașterea puterii lor și prin utilizarea lor conștientă, prin focalizare și concentrare.

Noi ținem în mâinile noastre întreaga putere de a alege gândurile și de a atrage astfel spre noi influențele pe care le dorim.

Este bine să folosim această putere și să nu ne limităm la a fi sărmane creaturi bătute de valurile circumstanțelor întâmplătoare.

gândireaLegea psihologică a gândirii profunde

Gândul este cel care modelează omul. Imaginația poate face adevărate minuni. Prezentul nostru este rezultatul gândurilor anterioare iar viitorul își are sămânța în gândirea actuală.

Dacă gândim corect, vom acționa corect. Vorbirea și acțiunea întotdeauna urmează gândirii.

Legea psihologică cea mai importantă este să vă păstrați inima tânără. Nu gândiți niciodată: „Am îmbătrânit”, căci acest gând vă va copleși. La vârsta de 70 de ani spune-ți: „Mă simt ca la 20 de ani”, pentru că întotdeauna omul devine ceea ce el gândește.

Gândiți întotdeauna: „ Sunt puternic” și veți deveni puternici.

Dacă gândiți: „ Vai, ce slab sunt”, „Vai ce bolnav sunt”, „Sunt un prost”, cu siguranță veți deveni ceea ce gândiți.

Gândiți întotdeauna pozitiv: „Sunt înțelept”, „Tot ceea ce îmi propun se realizează” și veți observa cum totul se schimbă în bine.

gândireaCum sunt gândurile așa va fi și viața!

Cum sunt gândurile noastre așa va fi și viața noastră. Devenim ceea ce gândim. Gândirea orientată exclusiv asupra obiectelor lumii exterioare înseamnă durere. Prin felul în care gândește omul este înlănțuit în materie.

Gândul pur, interiorizat, este în schimb o forță mai puternică decât electricitatea.

Cei care știu să își liniștească mintea, vor fi fericiți și liberi întotdeauna. Negarea eului limitat este un mijloc de purificare și rafinare a minții. Gândurile trebuie mai întâi purificate, iar apoi liniștite. În felul acesta o minte calmă va putea înlătura valurile ignoranței.

Un aspect subtil al gândirii care formează mintea este alimentația. Dar hrana nu este numai ceea ce noi mâncăm, ci tot ceea ce noi lăsăm să intre în noi prin intermediul simțurilor. Învățați să îl vedeți pe Dumnezeu pretutindeni. Aceasta este adevărata hrană a ochiului.

Puritatea gândului depinde de puritatea hranei. Puteți vedea, auzi, simți gustul mai bine, dacă mențineți în permanență gânduri sublime, divine.

Gândurile reflectă stările lăuntrice

Gândurile se reflectă cu fidelitate în mintea noastră, modelându-ne expresia fizică, astfel încât un om inteligent o poate citi cu mare ușurință. Și corpul la rândul său, răspunde acestor stări. Teama creează instantaneu o reacție fiziologică de apărare: anxietatea, mânia, durerea, veselia, etc., toate creează reacții interne ale organismului.

Mintea este expresia subtilă a corpului fizic care duce la exteriorizarea gândurilor. Astfel cel care își modelează mintea, își modelează și corpul!

Așa cum un om cu o înfățișare grosolană nu se bucură de simpatie și milă din partea celor din jur, nici cel cu o minte grosolană nu poate inspira mai multă simpatie.

Orice om inteligent, hotărât, perspicace, antrenat și cu experiență poate citi gândurile altora. Dominanta unui om, caracterul său, se poate citi din semnele feței sale, precum și urmărindu-i conversația și comportamentul.

Ochii sunt ca un instrument telegrafic ce transmite mesaje. În ei poți citi gândurile de trădare, tristețe, ură, voioșie, pace, armonie, sănătate, putere, vigoare, frumusețe. În ei se poate citi cel mai ușor starea lăuntrică a minții.

Nu degeaba se spune că ochii reprezintă ferestrele sufletului.

Gândul creează lumeagândirea

Cel care știe cum să lucreze cu mintea, controlând-o printr-o practică constantă, poate atinge fericirea. Gândul creează lumea și determină devenirea lucrurilor întru existență.

Gândurile dezvoltă dorințele și exercită pasiunile. Din contră, gândurile care urmăresc anihilarea dorințelor și pasiunilor vor contrabalansa efectele primelor gânduri.

Gândul contrar vă va face să distrugeți o anumită dorință sau pasiune. Dacă gândiți despre cineva că el este prietenul vostru, acest lucru se va transforma în realitate. Dacă în schimb îl vizualizați ca dușman, mintea va actualiza deopotrivă și acest gând.

Obiectele lumii exterioare sunt colorate de dorințele noastre prin intermediul filtrului mental. Toate stările mentale sunt tranzitorii, ele nu pot produce decât durere și tristețe.

Bucurați-vă de libertatea gândirii. Eliberați-vă de sclavia prejudecăților ce înăbușă intelectul și întunecă gândurile.

Purificați-vă gândirea și veți avea o minte senină, eliberată de dorințe, de motive, de speranțe, de obligații și restricții și orice fel de gând, iar sufletul va trăi experiența extazului.