Manipulare Viscerală

Manipularea Viscerală este o metodă blândă, non-invazivă de tratament ce este potrivită atât pentru adulți cât și pentru copii.

Rolul acestei terapii este de a observa care este gradul de simetrie, flexibilitate, rotație, translație sau prolaps al organelor clientului, pentru a putea cu tehnici specifice să faciliteze reorganizarea țesuturilor.

Simțind restricțiile din țesuturi, terapeutul poate să elibereze linii de tensiune ce țin unele organe blocate într-o poziție anormală, ceea ce produce un efect în cascadă: limitarea producerii de sucuri/ lichid al organului, încetinirea eliminării toxinelor, pot apărea nisip sau pietre, durere, scăderea funcțiilor organului.

Abordări ale Manipulării Viscerale

Manipulare Viscerală pentru Adulți
Terapie de Manipulare Viscerală pentru Adulți -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este rugat să ofere terapeutului ocazia de a lua contact cu pielea pentru a putea simți poziția organelor. Terapeutul poate fi  poziționat de jur împrejurul clientului în funcție de organul care este atins.

Manipulare Viscerală pentru Copii

Terapie de Manipulare Viscerală pentru Copii -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

În funcție de vârsta copilului sesiunea de tratament este deghizată într-o ocazie de joacă.

Clientul este rugat să ofere terapeutului ocazia de a lua contact cu pielea pentru a putea simți poziția organelor. Terapeutul poate fi  poziționat de jur împrejurul clientului în funcție de organul care este atins.

Manipulare Viscerală pentru Concepție și Fertilitate
Am obținut rezultate foarte bune folosind tehnici de Manipulare Viscerală pe zona abdomenului inferior, cu rezultate de creștere a fertilității.

Repoziționarea organelor în cavitatea pelviană oferă o șansă mai bună la fertilizare și ușurează sarcina.

Manipulare Viscerală pe perioada Sarcinii
Nu este recomandată această terapie pe timpul sarcinii
Manipulare Viscerală după Sarcină (post-partum)
Indiferent dacă nașterea a fost prin Cezariană sau naturală, Câteva ședințe de Manipulare viscerală vor oferi cleintei o calitate a vieții sporită și vor ajuta corpul noii mame să se adapteze noilor condiții.
Manipulare Viscerală pentru Adulți tehnici pentru zona pelviană

Terapie de Manipulare Viscerală pentru Adulți -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este rugat să ofere terapeutului ocazia de a lua contact cu pielea pentru a putea simți poziția organelor. Terapeutul poate atinge clientul în zona abdomenului inferior, fiind în comunicare cu clientul asupra fiecărei proceduri ce urmează să se întâmple.

Manipulare Viscerală– Institutul Barral

Sistemul Visceral se bazează pe sincronizarea interconectată dintre mișcările tuturor organelor și structurilor corpului. 

Atunci când un organ nu se poate mișca în armonie cu organele vecine din cauza tonului anormal, a aderențelor de la o intervenție chirurgicală sau din cauza unei deplasări generate de o traumă, se deschide calea pentru boală și disfuncție.

Tensiunea acționează împotriva altor organe ale corpului și a structurilor musculare, membranoase, fasciale și a oaselor, provocând deformări ale structurii ce vor provoca la rândul lor modificări ale funcției organului sau țesutului.

Manipulare Viscerală – După Naștere (post-partum)

Indiferent dacă nașterea a fost prin Cezariană sau naștere naturală, câteva ședințe de Manipulare Viscerală vor oferi clientei o calitate a vieții sporită și vor ajuta corpul noii mame să se adapteze noilor condiții.

De asemenea tehnicile de Manipulare Viscerală pot ajuta în lactație și vindecare.

Manipulare Viscerală– Institutul Barral - pentru zona pelviană

În zona pelviană apar dezechilibre și boli cauzate de emoțiile legate de încrederea în propria persoană și emoțiile legate de concepte de moralitate

Histerectomiile, chisturile ovariene, fibroamele uterine și durerile premenstruale sunt indicații foarte puternice pentru necesitatea unor ședințe de Manipulare viscerală pentru o femeie.

Urinarea Frecventă, Incontinența urinară, Impotența, Prostatită, Disfuncții erectile, Hemoroizi etc sunt indicații foarte puternice pentru necesitatea unor ședințe de Manipulare viscerală pentru un bărbat.

Atunci când un organ nu se poate mișca în armonie cu organele vecine din cauza tonului anormal, a aderențelor de la o intervenție chirurgicală sau din cauza unei deplasări generate de o traumă, se deschide calea pentru boală și disfuncție.

Tensiunea acționează împotriva altor organe ale corpului și a structurilor musculare, membranoase, fasciale și a oaselor, provocând deformări ale structurii ce vor provoca la rândul lor modificări ale funcției organului sau țesutului.

Manipulare Viscerală

În condiții normale organele abdominale glisează și alunecă cu ușurință unul pe lângă celălalt

Manipularea viscerală se bazează pe palparea forțelor direcționate corect și mai puțin corect/anormal din corp, cu scopul echilibrării lor sau eliberării tensiunilor.

În condiții normale organele abdominale glisează și alunecă unul pe lângă celălalt, dar dacă mobilitatea este restricționată, atunci locurile în care nu pot aluneca devin fibroase, se formează aderențe, ducând în timp la modificări ale poziției organelor în corp și la modificarea funcției acestora. Deci este cu adevărat important să descoperim aceste restricții cât mai devreme pentru a preveni simptome ce ulterior vor deveni boli.

Folosind tehnici specifice, terapeutul poate evalua modul în care vectorii de tensiune anormali se suprapun, se compun și afectează vectorii normali ai organelor corpului. În termeni foarte simpli putem vorbi de o repoziționare a organelor, dar luând în calcul complexitatea organismului uman, este de fapt este mult mai mult decât atât.

FAQ

Găsești aici o listă de întrebări frecvent primite de la clienți

În cazul în care răspunsurile alăturate nu ți-au fost pe deplin folositoare, sau dacă ai alte întrebări ce nu și-au găsit încă răspunsul te invit să ne dai un telefon.

Ce am nevoie să știu înainte de a veni la o ședință de Manipulare Viscerală?

Spre deosebire de tehnicile de Terapie CranioSacrală unde persoana ce primește tratamentul este complet îmbrăcată, tehnicile de Manipulare Viscerală se efectuează direct pe piele. Contactul cu organele cavității abdominale necesită ca abdomenul să poată fi atins în mod direct. De aceea este recomandat ca doamnele să poarte o bustieră / costum de baie / o lenjerie în care să se simtă confortabil în timpul ședinței.

Corpul persoanei care beneficiază de terapie va fi cel care va spune care este acea zonă ce are nevoie de susținere în acest moment.

Nu este nevoie să ai un simptom sau o durere pentru a beneficia de o ședință de Manipulare Viscerală! Tensiunile pot fi purtate inconștient zeci de ani și produc în timp modificări profunde fără simptome majore.

Terapeutul ascultă și urmărește mișcările, indiciile și mesajele pe care corpul le oferă ajutând la eliberarea unor tensiuni, restricții sau noduri energetice din țesuturi, oase sau organe. De aceea este posibil ca urmărind tiparul unei tensiuni, terapeutul să atingă pentru evaluare și să trateze o zonă diferită sau îndepărtată de cea care prezintă simptome și/sau durere.

Ce efecte pot simți într-o ședință de Manipulare Viscerală?

– căldură intensă și/sau transpirație în locul în care terapeutul lucrează sau în vecinătate

– mișcări ale organelor abdominale, bule de aer în mișcare

– freamăt, bâzâituri sau furnicături ce coboară pe brațe sau picioare (pe meridianele energetice sau pe nervi)

– emoții care păreau a fi uitate sau de mult îngropate în trecut, pot să își găsească loc spre suprafață pentru a fi rezolvate, eliberate și a re-lansa un proces de vindecare început cu ani în urmă

– amintiri, imagini și culori pot apărea pe ecranul mental

– înțelegeri complexe legate de motivul pentru care anumite evenimente s-au petrecut,  înțelegerea și iertarea (rezolvarea) unor situații conflictuale ce au fost purtate timp îndelungat

– eliberare de o greutate, de mai mult spațiu interior

Ce efecte pot simți după o ședință de Manipulare Viscerală?

Deoarece fiecare corp este unic și diferit, efectele pot varia foarte mult chiar și la aceeași persoană între terapii diferite.

Cel mai adesea imediat după o terapie se simte o stare de pace adâncă din care cel/cea care a beneficiat de ședință nu dorește să iasă brusc.

Pot apărea modificări ale tranzitului intestinal, urină de culoare mai intensă sau cu miros mai pătrunzător (eliminarea toxinelor), nevoia de somn, echilibrarea poftei de mâncare etc.

Indiferent care este modul prin care corpul persoanei care a beneficiat de Manipulare Viscerală se manifestă, faptul că există schimbări față de obișnuit atestă amorsarea procesului de vindecare și reorganizare corporală.

Există contraindicații?

Nu este recomandată folosirea Manipulării Viscerale în cazul intervențiilor chirurgicale recente pe abdomen sau cutia toracică.

Dacă au trecut mai puțin de 3 săptămâni de la intervenție, recomandarea este să consultați un terapeut CranioSacral care vă poate ajuta să îmbunătățiți timpul de recuperare prin tehnici de stimulare a lichidului cefalorahidian (LCR), echilibrare a diafragmelor și tehnici specifice de lucru cu celulele sistemului imunitar și celule stem.

După 4 săptămâni de la intervenția chirurgicală este recomandat să primiți o ședință de Manipulare Viscerală.

Poate Manipularea Viscerală să mă ajute în ameliorarea afecțiunii mele?

Indiferent care este natura afecțiunii corpului, oricât de rară sau de comună, puterea de vindecare poate fi susținută prin:

– detensionarea tubului digestiv

– eliminarea unor tipare de tensiune ce pun diferite organe în stres

– stimularea tranzitului intestinal

– stimularea sistemului imunitar

– coborârea nivelului sistemului reticulat de alarmă (sistemul de Luptă/ Îngheață sau Fugi)

– eliberarea unor traume emoționale stocate în țesuturi

Toate efectele descrise mai sus sunt adesea întâlnite în urma ședințelor de Manipulare Viscerală.

Poate Manipularea Viscerală să mă ajute în ameliorarea afecțiunii mele?

Indiferent care este natura afecțiunii corpului, oricât de rară sau de comună, puterea de vindecare poate fi susținută prin:

– detensionarea tubului digestiv

– eliminarea unor tipare de tensiune ce pun diferite organe în stres

– stimularea tranzitului intestinal

– stimularea sistemului imunitar

– coborârea nivelului sistemului reticulat de alarmă (sistemul de Luptă/ Îngheață sau Fugi)

– eliberarea unor traume emoționale stocate în țesuturi

Toate efectele descrise mai sus sunt adesea întâlnite în urma ședințelor de Manipulare Viscerală.

Cum se desfășoară o ședință?

O ședință durează în jur de 30 de minute, timp în care persoana ce beneficiază de terapie va sta întins/întinsă pe masa de tratament, în costum de baie sau haine adecvate, iar terapeutul va atinge și va aplica anumite tehnici non-invazive pe diferite zone ale toracelui sau abdomenului.

Metoda de tratament constă în plasarea palmelor terapeutului pe abdomen, unde ascultă tiparele de tensiune și de restricție prin identificarea unui număr mare de vectori: temperatură, vibrație, densitate, adâncime, culoare, elasticitate, vâscozitate, rezistență la forțe de tracțiune/rotație, simetrie, mișcare pe axele specifice fiecărui organ etc. Folosind cunoștințe de anatomie și experiența în lucrul cu organele abdominale, terapeutul va elibera diferite tensiuni găsite în corp, va susține reconectarea și integrarea SNC cu zona supusă traumei/ intervenției chirurgicale.

Care sunt cele mai comune simptome tratate cu Manipulare Viscerală?

 • Constipații
 • Dureri cronice (șolduri, genunchi)
 • Dureri de cap (migrene)
 • Depresie
 • Dureri menstruale & Sindrom Premenstrual
 • Diferite grade de afectare ale sistemului nervos central
 • Unele alergii alimentare
 • Hemoroizi
 • Oboseală cronică
 • Scolioză (uneori cauzele sunt multiple)
 • Traume ale organelor abdominale (accidente auto, intervenții chirurgicale)
 • Traume ale organelor pelviene (nașteri naturale, avorturi, sarcini pierdute, cezariene)
 • Dificultăți/probleme ortopedice
 • Dificultăți emoționale
 • STRES
 • Dificultăți de digestie sau metabolizare
 • Lipsa poftei de mâncare sau poftă exagerată de mâncare
 • Disfuncții în urma unor intervenții chirurgicale (operații de apendicită, operații laparoscopice, histerectomii etc)
 • Afecțiuni imunitare și neurologice
 • Infertilitate

Pot beneficia de mai multe ședințe în aceeași săptămână?

În cazul acestui tip de terapie, NU este recomandat să primiți mai multe ședințe în aceeași săptămână. Ideal este să oferiți corpului timp să se reorganizeze între ședințe.

De câte ședințe voi avea nevoie?

Fiecare organism prezintă o constelație specifică de simptome organizate în cel mai eficient mod cu putință cu rolul de a susține supraviețuirea.

De aceea nu putea estima care va fi răspunsul organismului sau cât de rapidă va fi recuperarea. Ce am constatat din practică este că un minim de 3 ședințe la 1-2 săptămâni depărtare stimulează auto-vindecarea organismului, re-organizarea și energia vitală în cazul majorității persoanelor.

Cum pot face o programare în București?

Printr-un telefon (SMS) la nr. 0745.171.681

Luni-Vineri 10.00-19.00

Sau email: viataconstienta@gmail.com