Terapie CranioSacrală

Terapia CranioSacrală este o metodă blândă, non-invazivă de tratament ce este potrivită atât pentru adulți cât și pentru copii. În cadrul Terapiei CranioSacrale există moduri de abordare diferite ce oferă posibilităși de tratament multiple fiecare adaptată specific nevoilor pacientului.

Abordări ale terapiei Cranio Sacrale

Terapie Cranio-Sacrală pentru Adulți

Terapie Cranio-Sacrală pentru Adulți -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este complet îmbrăcat. Terapeutul este poziționat la capul clientului.

Terapie Cranio-Sacrală pentru Copii

Terapie Cranio-Sacrală pentru copii -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este complet îmbrăcat. Terapeutul este poziționat la capul clientului.

Terapie Cranio-Sacrală pentru Eliberare Somato-Emoțională pentru Adulți

Terapie Cranio-Sacrală pentru Adulți -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este complet îmbrăcat. Terapeutul este poziționat la capul clientului.

Terapie Cranio-Sacrală pentru Eliberare Somato-Emoțională pentru Copii și Adolescenți

Terapie Cranio-Sacrală pentru Copii si adolescenți – tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este complet îmbrăcat. Terapeutul este poziționat la capul clientului.

Terapie Cranio-Sacrală pentru Concepție și Fertilitate

Terapie Cranio-Sacrală pentru Adulți -tehnica se realizează în poziția întins pe masa de masaj.

Clientul este complet îmbrăcat. Terapeutul este poziționat la capul clientului dar poate atinge și zona abdomenului inferior.

Terapie Cranio-Sacrală pe perioada Sarcinii
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Terapie Cranio-Sacrală ca ajutor în timpul Nașterii și pregătitor pentru Naștere (Cezariană și Naturală)

Am obținut rezultate foarte bune folosind tehnicile Terapiei Cranio Sacrale pentru eliberarea diafragmei pelviene la mame ce urmau să nască, sau în timpul travaliului.

Terapia CranioSacrală pentru Adulți

Această modalitate de tratament specifică Terapiei CranioSacrale este adaptată adulților cu capacitate de comunicare și conștiență proprie. 

Terapia CranioSacrală este o metodă neinvazivă de reechilibrare a corpului uman  ce folosește atingerea pentru a restabili simetria, a ajuta corpul să se vindece, a crește potențialul energetic al acestuia și a accelera procesul de vindecare.

Terapia CranioSacrală - Componenta de Eliberare Somato-Emotională

Această abordare este specifică adulților. Pentru a facilita un asemenea proces ce are profunde implicații în vindecarea și grăbirea procesului de vindecare, este necesar un grad ridicat de responsabilitate de sine și asumarea propriilor sentimente.

Terapia CranioSacrală pentru copii

Această modalitate de tratament specifică Terapiei CranioSacrale este adaptată specific copiilor mai mari de un an.

Tehnicile aplicate asupra copiilor sunt foarte blânde, ședința de terapie este condusă sub forma unui joc.

Terapeutul urmărește mișcările copilului în timp ce creează un raport de încredere și prietenie cu acesta. Terapia se realizează uneori și în mișcare sau în afara mesei de terapie.

Terapia CranioSacrală - Componenta de Eliberare Somato-Emotională Pentru Copii

Această abordare terapeutică este specifică copiilor. Pentru a facilita un asemenea proces ce are profunde implicații în vindecarea și grăbirea procesului de vindecare al copilului, este necesară participarea în ședință a unuia dintre părinți sau a  unei persoane foarte apropiate de copil. Este necesar un grad ridicat de responsabilitate de sine și asumarea propriilor sentimente pentru a putea ajuta copilul să facă la fel.

Medicină Manuală

Terapia CranioSacrală constituie munca de o viață a doctorului John E. Upledger care a lucrat împreună cu mulți alți medici și osteopați pentru a pune la punct un sistem de protocoale și tehnici ce constituie o adevărată medicina manuală.

Știința de la care a pornit doctorul Upledger atunci când căuta să înțeleagă cum funcționează corpul uman și cum poate fi ajutat să își grăbească procesul de vindecare a fost osteopatia medicală a cărui fondator a fost medicul Andrew Taylor Still (1828-1917). Putem spune că osteopatia craniană este știința din care terapia CranioSacrală ia naștere.

Osteopatia este știința care tratează oasele ca parte integrală a corpului omenesc și în același timp ca sursă a diferitelor afecțiuni pe care acesta le poate dezvolta în timp. Această concepțieanatomo-fiziologice holistică (integrală) bazată pe dependența reciprocă dintre structură și funcție este demonstrată de rezultate practice ce arată cum puterea de vindecare a organismului susținută din exterior de o forță minimă produce efecte puternice de reorganizare a corpului și de vindecare.

Întrebări Frecvente despre Terapia de Cranio-Sacrală

Găsești răspunsurile la multe din întrebările primite până acum 

Vrei o Terapie Cranio-Sacrală?

Contactează-ne la 0745.171.681 (Luni – Vineri 10.00-17.00) sau prin email la viataconstienta@gmail.com